In mijn atelier ben ik alleen op de wereld met het beeld waaraan ik bezig ben.

Ik ben Cel Lemmens

Cel lemmens werd geboren in 1949 te Beek (L). In 1968 ontdekte hij bij toeval zijn begaafdheid voor beeldhouwen. Met een botte beitel, een schroevendraaier en een hamer ontstond onder zijn handen al snel zijn eerste beeld. De eerste van vele die nog zouden volgen. Al snel werden er naast houten ook beelden van steen en klei gemaakt.
Na verloop van tijd heeft hij zich de techniek van het werken met brons eigen gemaakt. Cel is een realistische beeldhouwer, met enkel mensen als onderwerp. Veel werken hebben iets warms, iets koesterends zoals de relatie tussen moeder en kind.

Daarnaast hebben zijn menselijke vormen een wonderlijke vermenging van tederheid en indringende zeggingskracht. Zijn beelden zijn regelmatig te bezichtigen op diverse exposities in binnen- en buitenland. Naast zijn vrij werk, werkt Cel ook in opdracht.

Beeldhouwen is voor Cel een levensvervulling. Hij omschrijft het zelf: In mijn atelier ben ik alleen op de wereld met het beeld waaraan ik bezig ben. Op het blok hout of steen heb ik met krijt een ruwe schets gemaakt van wat het worden moet. Beitelend en kappend krijgen mijn gedachten in het beeld vorm. Als beeldhouwer is de mens voor mij een onuitputtelijk model. De mens in zijn rijke verscheidenheid.

Volg mij op Facebook